Babeczki z kremem orzechowym (wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia)
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao, owies
Składniki:
Wiórki lub płatki kokosowe - 1 1/4 szklanki
Bezglutenowe płatki owsiane - 3/4 szklanki
Suszone daktyle - 7 szt.
Suszone figi - 6 szt.
Karob - 2 łyżki
Masło z orzechów laskowych - 2 łyżki
Krem: nerkowce - 150 g
Olej kokosowy nierafinowany (RAW) - 130 ml
Mleko kokosowe (stała część) - 5 łyżek
Ksylitol w pudrze - 2 łyżki
Dodatkowo: wegańska czekolada - 20 g
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.