Ciasto marchewkowe bez pieczenia
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, orzeszki ziemne, owies, orkisz
Składniki:
Wiórki lub płatki kokosowe - 1 szklanka
Płatki owsiane - 1 szklanka
Suszone daktyle - 1 szklanka
Cynamon w proszku - 1 łyżeczka
Olej kokosowy nierafinowany RAW - 6 łyżek
Karob - 5 łyżek
Melasa karobowa/syrop klonowy/syrop z agawy (do wyboru) - 1 łyżka
Ewentualnie - masło orzechowe lub tahini - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto (wytłoczyny z marchwi, płatki kokosowe i owsiane, daktyle, cynamon i imbir) umieszczamy w kielichu blendera lub robocie kuchennym. Miksujemy do uzyskania zwartej masy. Przekładamy do ceramicznej lub szklanej formy. Wyrównujemy wierzch.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.