Szarlotka sypana (bez glutenu i cukru, wegańska)
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: gluten, owies
Składniki:
Mąka kokosowa - 1 szklanka
Mąka amarantusowa - 1 szklanka
Olej kokosowy - 200 ml
Cukier kokosowy - 15 łyżek
Wanilia mielona - 1 łyżeczka
Cynamon mielony - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Składniki na formę o wymiarach 22 × 22 cm.Sposób przygotowania:
Dzielimy na 3 części.
Do formy wykładamy pierwszą część ciasta.
Na ciasto nakładamy połowę jabłek.
Następnie nakładamy drugą część ciasta.
Wykładamy pozostałe jabłka.
Przykrywamy ostatnią warstwą ciasta.
Równomiernie polewamy 50 ml oleju kokosowego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.