Wytrawna tarta z kremem jaglano-dyniowym
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie,
Zawiera: gluten, strączkowe, sezam, drożdże, pszenica
Składniki:
Woda - 150 ml
Olej kokosowy bezzapachowy lub rzepakowy EKO - 2 łyżki
Sól kamienna - 1 łyżeczka
Krem: Ugotowana kasza jaglana - 2 szklanki
Puree z dyni - 1 1/4 szklanki
Nieaktywne płatki drożdżowe - 5 łyżek
Sól - 1,5 łyżeczki
Pieprz ziołowy - 1 łyżeczka
Dodatkowo: Pomidor - 3-4 plastry
Cebula - 3-4 plastry
Sezam niełuskany - 1-2 łyżka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.