![Czekoladowo-orzechowe muffinki bez pieczenia](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-02/11071-photo-main.jpg)
Czekoladowo-orzechowe muffinki bez pieczenia
![](/cache/a32x32/files/users/1133-avatar-547579926.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao
Składniki:
Orzechy pekan - 100 g
Orzechy włoskie - 100 g
Suszone daktyle - 100 g
Olej kokosowy nierafinowany - 2 łyżki
Masa czekoladowa:
Orzechy pecan - 100 g
Płatki lub wiórki kokosowe - 100 g
Suszone daktyle - 100 g
Kakao w proszku surowe - 3 łyżki
Wanilia mielona - 1 łyżeczka
Woda - 4 łyżki
Syrop klonowy - 2 łyżki
Sól - 1 szczypta
Do dekoracji:
orzechy pecan, pokruszone ziarna surowego kakao
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.