Czekoladowo-orzechowe muffinki bez pieczenia
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao
Składniki:
Orzechy pecan - 100 g
Suszone daktyle - 100 garści
Nierafinowany olej kokosowy - 2 łyżki
Masa czekoladowa: Orzechy pecan - 100 g
Płatki lub wiórki kokosowe - 100 g
Suszone daktyle - 100 g
Surowe kakao w proszku - 3 łyżki
Wanilia mielona - 1 łyżeczka
Woda - 4 łyżki
Syrop klonowy - 2 łyżki
Sól - 1 szczypta
Do dekoracji: orzechy pecan, pokruszone ziarna surowego kakao trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.