Wegańskie kruche ciastka wytrawne
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, strączkowe, sezam
Składniki:
Mąka z płaskurki - 1 szklanka
Słonecznik garść
Sezam garść
Czarnuszka garść
Passata pomidorowa - 5 łyżek
Woda - 6 łyżek
Soda - 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
Sól - 2 łyżeczki
Cebula suszona - 3 łyżeczki
Czosnek suszony w proszku - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Składniki na 30 krakersów, tj. 6 porcji po 5 sztuk.Mąkę z samopszy i płaskurki można zastąpić orkiszową.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.