Potrawka z młodych ziemniaków, kapusty i bobu w sosie koperkowo - czosnkowym
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
Młode ziemniaki - 5 szt.
Bób - 1 szklanka
Cebula - 1 szt.
Pomidorki koktajlowe - 6 szt.
Świeży koperek (posiekany) - 4 łyżki
Czosnek - 4 ząbki
Sól himalajska - 1 1/2 łyżeczki
Czarny pieprz - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Mleczko owsiane mieszamy z posiekanym koperkiem i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Wykorzystujemy sklepowe mleczko albo wykonujemy domowe. Do jego przyrządzenia potrzebujemy 1/4 szklanki płatków owsianych i 3/4 szklanki wody, które umieszczamy w kielichu blendera i blendujemy. Odcedzamy na sitku lub przez pieluszkę tetrową. Otrzymujemy pyszne, kremowe mleczko.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.