Kotlety z bobu i kaszy jaglanej z sosem z suszonych pomidorów
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
Ugotowana kasza jaglana - 1,5 szklanki
Czosnek - 3 ząbki
Sól - 1 łyżeczka
Suszony koperek - 1 łyżeczka
Pieprz - 1/2 łyżeczki
Oliwa z oliwek extra virgin - 3 łyżki
Czosnek - 2 ząbki
Bazylia - 1 łyżeczka
Pieprz szczypta
Dodatkowe informacje:
Z podanej ilości składników uzyskamy 12 sztuk kotletów (4 porcje po 3 sztuki). Pomińcie oliwę, jeśli używacie pomidorów w tłustej zalewie.Sposób przygotowania:
Składniki na kotlety blendujemy w blenderze kielichowym o dużej mocy lub przy pomoce blendera ręcznego. Formujemy kotleciki o średnicy 7 cm. Można obtoczyć w posiekanej natce pietruszki, sezamie, ziarnach słonecznika lub dyni. Pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.