Pasztet marchewkowy (wegański, bezglutenowy)
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, sezam
Składniki:
Marchew (starta na drobnych oczkach) - 2 szklanki
Słonecznik łuskany - 1/2 szklanki
Sezam - 1/2 szklanki
Czosnek - 3 ząbki
Kurkuma - 1/2 łyżeczki
Suszony koperek - 1 łyżeczka
Czarny pieprz - 1/2 łyżeczki
Sezam na wierzch pasztetu (do dekoracji) - 1 łyżka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.