Pasztet strączkowy z dynią (wegański, bezglutenowy)
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe,
Zawiera: strączkowe, sezam
Składniki:
Ugotowana soczewica (brązowa lub zielona) - 1 szklanka
Puree z dyni (zblendowana ugotowana lub upieczona dynia) - 1 szklanka
Słonecznik łuskany - 1 szklanka
Cebula - 1 sztuka
Czosnek - 5 ząbków
Przecier pomidorowy EKO - 70 gram
Sól himalajska lub kamienna - 2 łyżeczki
Pieprz ziołowy - 2 łyżeczki
Suszony koperek - 1 łyżeczka
Suszona natka pietruszki - 1 łyżeczka
Słodka papryka w proszku - 1 łyżeczka
Dekoracja: dynia - 2 plastry
Ziarna sezamu - 1 łyżka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.