Frytki z selera
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe,
Składniki:
Przyprawa do ziemniaków (mix tymianek, rozmaryn, natka pietruszki, czosnek, cząber) - 1 łyżeczka
Curry - 1 łyżeczka
Sól himalajska lub kamienna - 1/3 łyżeczki
Czarny pieprz - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Selera kroimy w słupki. Wykładamy na formę do pieczenia, posypujemy przyprawami. Spryskujemy olejem (w wersji beztłuszczowej - pomijamy). Pieczemy do zarumienienia około 30 minut w 200 stopniach. Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.