Potrójnie czekoladowe ciasto laskowe
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, strączkowe, sezam, kakao, cytrusy, owies
Składniki:
Bezglutenowe płatki owsiane - 1 szklanka
Sezam - 1/4 szklanki
Daktyle suszone - 1 szklanka
Kakao - 2 łyżki
Krem laskowy: Orzechy laskowe - 2 szklanki
Kakao - 3 łyżki
Melasa karobowa - 6 łyżek
Płatki kokosowe - 1 1/2 szklanki
Tłuste mleko roślinne - 200 ml
Rodzynki - 1/4 szklanki
Sok z cytryny - 1 łyżka
Nierafinowany olej kokosowy - 2 łyżki
Sól szczypta
Polewa: Nierafinowany olej kokosowy - 80 ml
Karob - 3 łyżki
Kakao - 3 łyżki
Melasa karobowa - 1 łyżka
Dodatkowow do ozdoby: Orzechy laskowe i płatki kokosowe garść
Dodatkowe informacje:
Składniki na formę o wymiarach 27 × 27 cm.Sposób przygotowania:
Składniki na spód blendujemy na klejącą masę. Wylepiamy nią formę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.