Gołąbki z młodej kapusty
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Ryż pełnoziarnisty - 200 g
Seler (bulwa) - 1/2 szt.
Cebula - 1 szt.
Por (biała część) - 1 szt.
Suszone pomidory - 8 szt.
Świeży koperek (posiekany) - 4 łyżki
Sól - 1 łyżeczka
Świeża natka pietruszki (posiekana) - 1 łyżeczka
Curry - 1/2 łyżeczki
Olej kokosowy do smażenia - 1 łyżka
Sos: Passata pomidorowa - 1,5 szklanki
Koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
Papryka mielona - 2 łyżeczki
Świeży koperek (posiekany) - 1 łyżka
Sól - 1 łyżeczka
Czarny pieprz szczypta
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.