Tarta z ziemniakami i czosnkiem niedźwiedzim na bezglutenowym spodzie
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, strączkowe, sezam, owies
Składniki:
Mąka ryżowa - 1 3/4 szklanki
Woda - 3/4 szklanki
Zmielone siemię lniane - 1 łyżka
Olej kokosowy - 2 łyżki
Sól - 1 łyżeczka
Pokrojony świeży czosnek niedźwiedzi - 2 szklanki
Czosnek - 4 ząbki
Sól, pieprz trochę
Dodatkowo: Ziarna sezamu trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.