Wegańskie kalafiory
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja
Składniki:
Sos: Rozpuszczony olej kokosowy (bezzapachowy) lub rzepakowy - 4 łyżki
Sos tamari (ekologiczny) - 2 łyżki
Ocet jabłkowy - 1 łyżka
Syrop klonowy - 1 łyżka
Czosnek - 5 ząbków
Papryka wędzona - 1 łyżeczka
Sól - 1/2 łyżeczki
Pieprz - 1/2 łyżeczki
Chilli w proszku - 1/4 łyżeczki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.