Racuchy pieczone (wegańskie, bez tłuszczu, glutenu, cukru, drożdży)
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: desery, lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
Kasza gryczana lub komosa ryżowa - 1/4 szklanki
Amarantus - 1 łyżka
Woda - 100 ml
Porzeczki lub maliny (świeże lub mrożone) - 1 garść
Dodatkowe informacje:
Racuchy z tego przepisu powstały z myślą o najmłodszych, a dokładniej o mojej niespełna rocznej córeczce. Starannie dobrane składniki i sposób przygotowania czynią je lekkostarwnym, pysznym i wartościowym daniem dla malucha.Jeśli przygotowujecie racuchy tylko dla siebie lub dla dzieci powyżej 2 roku życia, możecie dodać do ciasta sodę. Dzięki niej placuszki będą pulchniejsze. Dla wyostrzenia smaku dosypcie cynamon lub wanilię. Dla większej słodyczy, posypcie wierzch ksylitolem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.