Wegański bezglutenowy tort okolicznościowy
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, owies
Składniki:
Mąka z beglutenowych płatków owsianych (innaczej - płatki owsiane zmielone na pył - 5 szklanek
Olej kokosowy - 8 łyżek
Cukier kokosowy - 6 łyżek
Bezglutenowy proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Soda - 1 łyżeczka
Masa czekoladowa: płatki lub wiórki kokosowe - 1, 5 szklanki
Migdały - 1 szklanka
Masło kokosowe - 1/2 kostki
Karob - 4 łyżki
Melasa karobowa - 4 łyżki
Masa kokosowa: mleko kokosowe (stała część) - 2 puszki
Płatki lub wiórki kokosowe - 2 szklanki
Woda - 100 ml
Sok z cytryny - 2 łyżki
Ksylitol w pudrze - 5 łyżek
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.