Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyWegański bezglutenowy tort okolicznościowy
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wszystko -
- wybierz -
- wszystkie -
- wszystkie -
- dowolne -
- wszystkie -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Wegański bezglutenowy tort okolicznościowy

Wegański bezglutenowy tort okolicznościowy

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)

Rodzaj posiłku: ciasta, desery

Kuchnia (region): międzynarodowa

Specjalne: gotuj w stylu eko

Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie

Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, owies

21 osób lubi to
14 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

100 min 16 porcji

Składniki:

Biszkopt: banany - 7 dużych sztuk
Mąka z beglutenowych płatków owsianych (innaczej - płatki owsiane zmielone na pył - 5 szklanek
Olej kokosowy - 8 łyżek
Cukier kokosowy - 6 łyżek
Bezglutenowy proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Soda - 1 łyżeczka
Masa czekoladowa: płatki lub wiórki kokosowe - 1, 5 szklanki
Migdały - 1 szklanka
Masło kokosowe - 1/2 kostki
Mleko kokosowe (stała część) - 2 puszki
Karob - 4 łyżki
Melasa karobowa - 4 łyżki
Masa kokosowa: mleko kokosowe (stała część) - 2 puszki
Płatki lub wiórki kokosowe - 2 szklanki
Woda - 100 ml
Sok z cytryny - 2 łyżki
Ksylitol w pudrze - 5 łyżek

Dodatkowe informacje:

Domowe czekoladki wykonujemy na bazie nierafinowanego oleju kokosowego i karobu w proporcji 1,5:1. Dodajemy do masy z oleju i karobu wybrany słód (syrop klonowy, daktylowy, z agawy, ksylitol). Mieszamy i wlewamy do silikonowych foremek na lód. Wkładamy do lodówki do stężenia.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Banany blendujemy z olejem. Pozostałe składniki na biszkopt mieszamy ze sobą i dodajemy do bananów. Wykładamy do dużej tortownicy i pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu przekrajmy na dwa blaty. 





KROK 2:  Wszystkie składniki masy czekoladowej blendujemy na gładki krem. Rozsmarowujemy na spodni blat. Wkładamy do lodówki. Jak masa delikatnie stężeje przykrywamy drugim blatem.
KROK 3:  Składniki na masę koksową dokładnie blendujemy na puszysty krem, który rozsmarowujemy na wierzchu tortu i dookoła. Dekorujemy borówkami, domowymi czekoladkami i starta czekoladą.
21 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • MĄKA OWSIANA PRAŻONA WYSOKOBŁONNIKOWA BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA OWSIANA PRAŻONA WYSOKOBŁONNIKOWA BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g - AMYLON

    Więcej o produkcie na stronie

    PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g - AMYLON

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BANANY ŚWIEŻE BIO (około 0,60 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    BANANY ŚWIEŻE BIO (około 0,60 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • WIÓRKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    WIÓRKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CYTRYNY ŚWIEŻE BIO (około 0,50 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CYTRYNY ŚWIEŻE BIO (około 0,50 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZEKOLADA GORZKA 85 % BIO 100 g - VIVANI

    Więcej o produkcie na stronie

    CZEKOLADA GORZKA 85 % BIO 100 g - VIVANI

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KAROB NIEPRAŻONY SPROSZKOWANY BIO 200 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    KAROB NIEPRAŻONY SPROSZKOWANY BIO 200 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MELASA Z TRZCINY CUKROWEJ BIO 450 g - HORIZON

    Więcej o produkcie na stronie

    MELASA Z TRZCINY CUKROWEJ BIO 450 g - HORIZON

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MIGDAŁY BIO 100 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MIGDAŁY BIO 100 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • COCONUT MILK - NAPÓJ KOKOSOWY BEZ GUMY GUAR (17 % TŁUSZCZU) BIO 200 ml (PUSZKA) - AMAIZIN

    Więcej o produkcie na stronie

    COCONUT MILK - NAPÓJ KOKOSOWY BEZ GUMY GUAR (17 % TŁUSZCZU) BIO 200 ml (PUSZKA) - AMAIZIN

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KSYLITOL BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    KSYLITOL BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KREM KOKOSOWY BIO 300 g - COSMOVEDA

    Więcej o produkcie na stronie

    KREM KOKOSOWY BIO 300 g - COSMOVEDA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)

  • Najzdrowsza surówka z czerwonej kapusty

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie kalafiory

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe czekoladki z nadzieniem jagodowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Fit kotlety z selera

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ziarnianka śniadaniowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Sok świeżo wyciskanie dla kobiet w ciąży lub planujących ciążę (bomba folianowa)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Sos z nerkowców, migdałów i prażonego czosnku

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Chrupki z ciecierzycy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ekspresowe babeczki cynamonowe (wegańskie, bez cukru)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Sałatka z kiełkami słonecznika, topinamburem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe lody czekoladowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pralinki nugatowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Sałatka z selerem naciowym i porem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Mini brownies

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Najlepszy wegański tort

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Sok świeżo wyciskany z natką marchewki

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ciasto kokosowo-karobowe (bezglutenowe, wegańskie, bez pieczenia)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie kotlety z kaszy jaglanej i kapusty kiszonej

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wysokowartościowa potrawa roślinna

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Kotleciki dyniowo-jaglane

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe czekoladki dla małych i dużych

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Bezglutenowy chleb (bez drożdży, zakwasu, mąki)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe kiszonki - naturalne probiotyki

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Najzdrowszy chleb bezglutenowy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegański sos tzatziki z cukinii

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Jogurt migdałowo-sezamowy z truskawkami

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie ciastka marchewkowe (bez cukru i glutenu)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Truskawkowo-kokosowe trufle

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Placki cukiniowo-ziemniaczane

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Frytki z selera

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Smoothie z aloesem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Makowiec zawijany bez pieczenia

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańska szarlotka z masą budyniową

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie kotlety jaglano-buraczane

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Kotlety z bobu i kaszy jaglanej z sosem z suszonych pomidorów

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Chipsy z jarmużu

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Dwuskładnikowe kokosanki

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie bezglutenowe wrapy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Rustykalne ciastka bez cukru i jego substytutów

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Bezglutenowe wegańskie pancakes

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańska potrawka warzywna z curry i mlekiem kokosowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe czekoladki z nadzieniem orzechowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie kruche ciastka wytrawne

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Odkwaszający sok świeżo wyciskany z cukinii

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Dziecinnie łatwe ciasto wegańskie

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowy TWIX (na surowo)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe paluszki orkiszowo-gryczane

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Grzesznie słodkie batoniki owsiane

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowa kapusta kiszona z burakiem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Kotlety z buraków, soczewicy i komosy ryżowej

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie kotlety z soczewicy, kaszy jaglanej i grzybów

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wytrawna tarta na jaglanym spodzie (wegańska, bezglutenowa)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Najzdrowszy sok domowej roboty

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pasztet soczewicowo-dyniowy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Słodkie kuleczki z gofio

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Kaszotto z dynią i jarmużem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowy jogurt roślinny

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Brukselki w śmietankowym sosie z kalafiora

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Krem z cukinii na mleku kokosowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Zupa cukiniowo-szpinakowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Panierowane kotlety z patisona

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pulpety z soczewicy w sosie pomidorowo-morelowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Potrójnie czekoladowe ciasto laskowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Czekoladowo-orzechowe muffinki bez pieczenia

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańska potrawka z kapusty i pora

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Surowy chlebek pełen jodu (z wodorostami dulse i wakame)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pasztet strączkowy z dynią (wegański, bezglutenowy)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Tarta z ziemniakami i czosnkiem niedźwiedzim na bezglutenowym spodzie

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wytrawna tarta z kremem jaglano-dyniowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Zielony koktajl

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Sok z pokrzywy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ciasto z kaszy jaglanej (wegańskie, bezglutenowe ) 

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Zdrowy domowy krem z orzechów laskowych i kakao

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Smarowidło z suszonych pomidorów, pestek słonecznika i dyni

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe, zdrowe BOUNTY

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pasztet marchewkowy (wegański, bezglutenowy)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe lody truskawkowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Gołąbki z młodej kapusty

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Duszona dynia z kapustą

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Słodka tarta z kremem karobowym z awokado

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Cebularze (wegańskie, bezglutenowe, bez drożdży)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Potrawka z młodych ziemniaków, kapusty i bobu w sosie koperkowo - czosnkowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Praliny kokosowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Chleb ze skiełkowanych ziaren orkiszu

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Babeczki z kremem orzechowym (wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ciasteczka marchewkowo-kokosowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Witariański deser - brzoskwinie z kremem czekoladowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Burgery z kaszy gryczanej i groszku

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Kruche ciasteczka (wegańskie, bezglutenowe)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Roladki z surowej cukinii z guacamole

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Bezglutenowe babeczki z rabarbarem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańska sałatka jarzynowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Chleb ze skiełkowanej kaszy gryczanej (bez glutenu, drożdży, zakwasu, skrobii)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ulubiona sałatka z białej kapusty

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowy makaron gryczany

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Trufle czekoladowe z nutą pomarańczy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Chleb Hunzów

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe wegeburgery

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pieczone frytki z topinamburu

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Rozgrzewająca zupa dyniowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Szarlotka sypana (bez glutenu i cukru, wegańska)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Tarta z kremem kokosowo-jaglanym (wegańska, bezglutenowa, bez pieczenia)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Bezglutenowa pizza z sosem dyniowym

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Kotlety ryżowe (wegańskie, bezglutenowe)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Smoothie o smaku lata

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańska pasta słonecznikowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Witariańskie pączki z dziurką

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • CIASTO MARCHEWKOWE BEZ PIECZENIA

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pasta paprykowo - słonecznikowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Deser kokosowo-owocowy z polewą czekoladową

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Naleśniki gryczano-komosowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Falafel ze szpinakiem i marchewką

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Racuchy pieczone (wegańskie, bez tłuszczu, glutenu, cukru, drożdży)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wytrawne ciastka obiadowe (wegańskie, bezglutenowe, BLW, dla niemowlaka i całej rodziny)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Batoniki czekoladowe z kandyzowanym imbirem

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegański chlebek jabłkowy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Witariańskie spaghetti z cukinii

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Zdrowa pasta kanapkowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Curry z dyni, botwinki i ciecierzycy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ciecierzyca z cukinią

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańskie sznycle z kapusty

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pasztet pomidorowy (wegański, bezglutenowy)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Ciasto marchewkowe bez pieczenia

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Witariańskie ciasteczka marchewkowo-orzechowe

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Wegańska czekolada bez cukru i jego substytutów

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Zdrowa babka czekoladowa

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Paluszki gryczane (bez glutenu, tłuszczu i drożdży)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Domowe batoniki cynamonowe (witariańskie, bezglutenowe)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Tort snickers (wegański, bezglutenowy, bez pieczenia)

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Pasztet ziemniaczano-ryżowy

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Torcik jaglano-kokosowy z truskawkami

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
  • Witariańska szarlotka sypana

     Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
Zobacz więcej przepisów
Zdrowie na języku
Zdrowie na języku powiedział/a:
Ale bym zjadła kawałek takiego tortu :)
26.01.2018, godz. 22:17
gosia56
gosia56 powiedział/a:
Super pomysł ;)
27.01.2018, godz. 17:49
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
ślinka cieknie:)
04.02.2018, godz. 17:45
ankaakna
ankaakna powiedział/a:
Wyborne
28.02.2018, godz. 11:40
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
wygląda świetnie :)
06.03.2018, godz. 19:32
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
To lubię ☺
23.03.2018, godz. 13:40
STOPKA
STOPKA powiedział/a:
bajka
16.04.2018, godz. 15:22
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
chętnie bym takie zjadła
09.03.2019, godz. 18:51
annaeko
annaeko powiedział/a:
Pysznie wygląda i znów super przepis na tę masę czekoladową
11.04.2019, godz. 09:02
Renixx
Renixx powiedział/a:
ale cudny ten torcik, poproszę kawałeczek do kawusi :)
14.01.2020, godz. 16:23
Nikita
Nikita powiedział/a:
Bardzo apetycznie wygląda, tylko pół kostki masła kokosowego to ile dokładnie?
23.01.2020, godz. 14:25
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Wygląda bardzo apetycznie i kusząco
22.06.2020, godz. 08:43
gosia56
gosia56 powiedział/a:
smaczne
03.12.2020, godz. 18:48
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
Pyszny torcik
19.11.2022, godz. 08:23

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Krem ze szparagów z pieczarkami

Krem ze szparagów z pieczarkami

mariola.mk
11 5 30 min
Herbatka ze świeżej pokrzywy

Herbatka ze świeżej pokrzywy

Barbara Strużyna
10 8 10 min
Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 10 20 min
Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
4 5 30 min
Pasta z groszku zielonego

Pasta z groszku zielonego

Zuzanna Wiśniewska
11 8 5 min
Chłodnik w wersji fusion

Chłodnik w wersji fusion

My Little Food Safari
13 16 30 min
Sushi KETO

Sushi KETO

Barbara Strużyna
4 4 25 min
Piegowate naleśniki

Piegowate naleśniki

Mariola
5 4 40 min
Owsianka błonnikowa

Owsianka błonnikowa

Barbara Strużyna
7 5 15 min
Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
8 6 10 min
Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 10 min
Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 40 min
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki  w słoiku na wynos

Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 11 40 min
Sałatka wiosenna buddha bowl

Sałatka wiosenna buddha bowl

FioletoweAparaty
12 9 25 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

  • - wszystko -
  • ciasta (2713)
  • danie główne (4152)
  • desery (4008)
  • jednogarnkowe (890)
  • lunchbox (1250)
  • napoje (1612)
  • pieczywo (491)
  • przetwory (574)
  • przystawki i przekąski (2955)
  • sałatki (1913)
  • sosy (305)
  • śniadanie (2602)
  • z grilla (111)
  • zapiekanki (400)
  • zupa (1113)
  • - wszystkie -
  • afrykańska (16)
  • amerykańska (170)
  • arabska (58)
  • bałkańska (29)
  • chińska (121)
  • czeska (38)
  • francuska (123)
  • grecka (52)
  • gruzińska (9)
  • hiszpańska (32)
  • holenderska (11)
  • indyjska - hinduska (152)
  • japońska (57)
  • kresowa (152)
  • meksykańska (57)
  • międzynarodowa (4029)
  • niemiecka (86)
  • polska (9254)
  • śródziemnomorska (243)
  • tajska (91)
  • węgierska (35)
  • włoska (471)
  • - wszystkie -
  • Domowe (np: lody, majonez) (669)
  • dla dzieci (4339)
  • na zimę (rozgrzewające) (1298)
  • Sylwester (1283)
  • Wielkanoc (1155)
  • Wigilia (979)
  • - dowolne -
  • wegańskie (2378)
  • bezglutenowe (6582)
  • ryby i owoce morza (759)
  • wegetariańskie (9659)
  • - wszystkie -
  • _Olla_ (242)
  • _Róża_ (36)
  • @zdrowoprzezlife (10)
  • 25san08 (3)
  • 9anetka9 (13)
  • A.Brava (5)
  • AdaKosm (1)
  • Adriana (4)
  • Aga SuRyl (1)
  • aga1615 (1)
  • agioos (3)
  • Agnes1992 (1)
  • Agnieszka (11)
  • Agnieszka Nitsu AktywneZywienie (53)
  • Agnieszka Strużyna (46)
  • aguchaka (38)
  • Alce Nero (9)
  • Aldonka (1)
  • Aleksandra K. (2)
  • Alexandra (1)
  • alexgirl (1)
  • aliciative (1)
  • Alicja (12)
  • Allos1 (3)
  • Amaizin (9)
  • Amarello (40)
  • Amelia Asztemborska (7)
  • Amylon (2)
  • Andriu Andrzej (2)
  • Andzia (3)
  • Aneta Sobieraj (23)
  • Aneta1 (2)
  • Aneta76 (2)
  • AnetaH (2)
  • angelusia (3)
  • ania123 (11)
  • aniap183 (1)
  • Anime5 (2)
  • Anita Zegadło (1)
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz (753)
  • Anitka (1)
  • ankaakna (3)
  • anna anna (1)
  • Anna Gierula (1)
  • Anna Szcześniak (9)
  • annaeko (118)
  • AnnaKruszyna (1)
  • AnnaPi (1)
  • annika (13)
  • aries19 (1)
  • asika100 (6)
  • awesomelife.pl (1)
  • Awokadola (32)
  • Badylarka (11)
  • Baranek (1)
  • barara (1)
  • Barbara Mulik (49)
  • Barbara Strużyna (478)
  • Barbaraa (2)
  • Beata Ogrodowczyk (1)
  • beata28 (1)
  • BeataCygi (8)
  • bercia601 (2)
  • Beti 21 (1)
  • BIO PLANÈTE (43)
  • Bio Vegan (1)
  • bioart (8)
  • biogol (15)
  • BoBoBi (1)
  • bogusia 82 (1)
  • Bożena O. (1)
  • Bożena1960 (527)
  • Bronka007 (7)
  • ChilliBite.pl (2)
  • COCOMI (4)
  • CookTobi.pl (8)
  • corngold (1)
  • Cotakpachnie? (23)
  • d.kublik (2)
  • Dagooshya (81)
  • damian (2)
  • Damian H (1)
  • DawidK (1)
  • definicjasmaku (35)
  • Dejw88 (11)
  • Diana St (16)
  • dishdogz (6)
  • dkrzew (20)
  • Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) (134)
  • Dominika Olivia (16)
  • Dominika Wakieć (4)
  • doprawionefantazja (5)
  • Dorota Duszak (74)
  • Dorota Kida (3)
  • Dorota Owczarek (1)
  • Dorota Paluchowska (1)
  • Dorota Rozbicka (293)
  • Dorota Woźniak - Twins Pot (97)
  • dorotaR (460)
  • Edyta Knapik (9)
  • Edytak (7)
  • EKO przewodnik (17)
  • ekolubek (2)
  • Ekoprodukt (4)
  • Eksperymentalnie_com (9)
  • elapolo (31)
  • Elciaa (1)
  • Elinka (20)
  • elwira652 (1)
  • Emilia Żebrowska (1)
  • Emiliazeb (1)
  • ewaeu. (57)
  • ewsliwk2 (2)
  • Eylul29 (1)
  • Fabijańscy (45)
  • FAMILY (210)
  • FioletoweAparaty (13)
  • Fiolka13 (24)
  • fit_runner (18)
  • foodcooklove.pl (1)
  • FoodLabStudio (2)
  • foodmania (535)
  • Gabriela Małgorzata (2)
  • Gabrysia (1)
  • gacek1000 (18)
  • garysiak (4)
  • glamlady88 (1)
  • gosia56 (143)
  • gotowaniepatki (105)
  • gotujwstylueko.pl (212)
  • GrabaJ (1)
  • Grażyna P. (1)
  • Grochowska Nutritherapy (4)
  • H A B I B I ☺ (208)
  • Hanna Markowska (1)
  • healthy-dreams (309)
  • helixpomatia (1)
  • HELPA CzaryMamy (3)
  • Herbis (13)
  • hrycanka (1)
  • Ika 1961 (18)
  • Ineczka (10)
  • Ivi111 (7)
  • Iwona Kuczer (269)
  • Iwona Żuczek (6)
  • Iwona_ (1)
  • Iza Godlewska (3)
  • Izabel22289 (3)
  • Izabell (1)
  • Jadowita (41)
  • Jescbyzycwzdrowiu (3)
  • Joanna17 (4)
  • Jokan_eco (1)
  • Jolanta Okonek (94)
  • Julia Kośminek (6)
  • Just a SALAD (3)
  • Justyna Dolecka (1)
  • Justyna Filipek (1)
  • Justynakusiak (6)
  • Justynkaaaa88 (7)
  • Kagadu (1)
  • Karmiąca Mama (2)
  • Karola30 (1)
  • Karolina Wojewoda (1)
  • Karolina1996 (17)
  • Kasia7212 (1)
  • Kasiaa (1)
  • Kasiak (2)
  • kaskaroman97 (1)
  • Katarzyna Kachel (54)
  • Katarzyna L Wójcik (2)
  • Katarzyna Malewska (37)
  • katarzyna321 (1)
  • KatarzynaS (1)
  • Katjuszen (1)
  • Kiki dietetycznie (1)
  • Kinga Bajcar (259)
  • kinga.g (1)
  • KingaP (2)
  • kingaxb (1)
  • kitchen_by_emma (2)
  • Klaudia (1)
  • Klaudynka (7)
  • knowak (8)
  • Konstancja Alicja (58)
  • kropkak (1)
  • Krzepa (1)
  • Kubajah (1)
  • kuchareczka221 (91)
  • Kuchnia Letycji (8)
  • KuchniaMagdaLeny (35)
  • lekkostrawnie (4)
  • LenaMagdalena (1)
  • Lifefood (1)
  • Lima (3)
  • Little Miracles (4)
  • lizzie (1)
  • llsylwia92 (3)
  • Lockelany (28)
  • Loren83 (1)
  • Loreta (1)
  • losica (3)
  • Losteraable (1)
  • ŁukaszK (11)
  • Magda Gaudyn (8)
  • Magda Migaszewska (1)
  • Magda Wojtkiewicz (1)
  • Magda_lena (12)
  • Magdalena Nagler - foodmania (724)
  • Magdalena Zabagło (1)
  • MagdalenaKK (70)
  • Magster (55)
  • Malwina Łyczyńska (2)
  • Małgorzata cieplińska (1)
  • Małgoś (1)
  • MamaNaMedal (35)
  • Marciula (1)
  • Marek Zaremba (1)
  • Margo1 (1)
  • Maria Kawa (1)
  • MarioG (1)
  • Mariola (33)
  • mariola.mk (17)
  • Mariola555 (2)
  • Marta (1)
  • Marta Kalamon (1)
  • Marta Serafin (1)
  • Marta Słota (1)
  • Marta.Z (1)
  • MartaKowalska (1)
  • MartaPij (1)
  • martines (20)
  • Martyna Woj (1)
  • Maryjestcool (2)
  • marysieńka (1)
  • Marzena Pająk (9)
  • marzenna (5)
  • Marzenna Przeorska (1)
  • matesko (16)
  • Mateusz (5)
  • Mateusz Pączek (1)
  • Mateusz95 (1)
  • maupeczki (1)
  • Maurycy (1)
  • Me Gusto (Super Krówka) (3)
  • Melanika (18)
  • Melisa (12)
  • mellowfruit (1)
  • MichalDabek (10)
  • Michalmarek (1)
  • Michał wrzosek (1)
  • mijo20 (1)
  • Mikołaj Bator (23)
  • minieko (2)
  • MintTaste (3)
  • miraga (1)
  • mohoyoga (33)
  • momisiak (1)
  • monamari (17)
  • Monika Dzięgielowska (1)
  • Monika Krzepczak (3)
  • Monika Lemko (5)
  • Monika Pietrzak (2)
  • Monika99977 (1)
  • MonikaB (5)
  • MP5423 (8)
  • My Chcemy Jeść (134)
  • My Little Food Safari (113)
  • mysza75 (3)
  • Na widelcu (300)
  • Nataszqnia (3)
  • Naticzka25 (5)
  • Natumi (6)
  • nielubiezmywania (9)
  • NieTruje (4)
  • nika123 (2)
  • Nikita (925)
  • noelka (9)
  • nothing4real (1)
  • Ola Juliet (1)
  • Ola Krajcir (3)
  • OldFriends (3)
  • Olika3 (7)
  • oostooo (1)
  • opuncja123 (125)
  • Pajurek (1)
  • Pasjonatka (1)
  • PATRYCJA (3)
  • Patrycja Jurkowska (3)
  • Patrycja Matecka (2)
  • Patty :) (2)
  • Paulaa (11)
  • Paulina Jasińska (40)
  • Paulina Zaborowska (1)
  • paulina2157 (813)
  • Paulinat3 (1)
  • Pawel Serek (1)
  • pawelp (4)
  • PawełS (1)
  • Perfect Earth (4)
  • Perma-Guard (5)
  • piecze się (1)
  • polinaz (5)
  • Potatontaz28 (1)
  • Primavera (3)
  • Primefrost (24)
  • PrzepisNaZdrowie (1)
  • PrzepisyMargaretki (104)
  • Purasana (1)
  • Rapunzel (10)
  • Rebeka (5)
  • Renata mama (1)
  • renatka1 (1)
  • Renixx (1995)
  • robakowlife.blogspot.com (4)
  • RobsonSpajder (9)
  • Róża98 (1)
  • Rybcia (1)
  • RysioPysio (9)
  • Sabina2223 (1)
  • siostraelwa (1)
  • Skorpiox (1)
  • skorskadietetyk (7)
  • Skoter (320)
  • slodkisentyment (2)
  • smaczliwka.pl (63)
  • smakujmy (321)
  • Stokrotka (743)
  • stopaa (111)
  • STOPKA (14)
  • Sulka. (1)
  • szpinakot (39)
  • Szybko Tanio Smacznie (168)
  • szydełko (5)
  • tasteMYways (2)
  • Teresabujak1985 (1)
  • TerraSana (14)
  • Tomaszek (2)
  • TomCook (7)
  • tulipan (74)
  • Turtle (2)
  • Tylko z Natury (314)
  • Urszula Kłos (1)
  • Vegannmuffins (13)
  • verkaa (1)
  • Vi Oszczanowska (1)
  • Vvioka (1)
  • w.pisarek (7)
  • Wafelek2601 (325)
  • wegeweda (256)
  • weroniq_bn (1)
  • Wiksaa (1)
  • wszędzie zielono (8)
  • xRobakx (1)
  • yourbetterchoice (1)
  • Z kuchnią na pieńku (7)
  • zapala221 (1)
  • Zdrowie na języku (883)
  • zdrowo_do_pracy (6)
  • Ze zdrowiem mi do smaku (5)
  • Ziarnista (1)
  • Zielenina (33)
  • ZielonaDieta (3)
  • Zielone Koktajle (683)
  • ziemjok (1)
  • Ziemowit Lemon (10)
  • Zimazima (2)
  • Zjemcie (2)
  • Zuzanna Wiśniewska (13)
  • zyjezebyjesc (163)
  • Życie na widelcu (8)
  • życie roślinne (3)
czytaj więcej na bioplanet