Risotto z krewetkami
healthy-dreamsRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
krewetki - 100 g
brokuł - 70 g
cebula mała - 1 szt.
pieczarki - 3 szt.
masło - 20 g
natka pietruszki - 1 garść
żółty ser w kostce - 50 g
sól, pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
*Polecam użyć dużą głęboką patelnię do smażenia produktów.*ilość masła może być mniejsza lub większa, zależy od naszych potrzeb. Możemy je dodać podczas smażenia kiedy widzimy potrzebę, można je również dodać na sam koniec smażenia np. do smaku.
Sposób przygotowania:
Ser trzemy na tarce.
* w razie potrzeby dodajemy masła
*całość mieszamy co jakiś czas
*mieszamy co jakiś czas
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.