![Krewetkowe risotto z jabłkiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-10/13252-photo-main.jpeg)
Krewetkowe risotto z jabłkiem
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
krewetki - 130 g
papryka - 1/2 szt.
jabłko - 1/2 szt.
olej z pestek dyni - 2 łyżeczki
masło do smażenia krewetek - 1 do smaku
natka pietruszki - 1 łyżka
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie do smaku
Sposób przygotowania:
Paprykę i jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
+ całość doprawiamy pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi
(w razie potrzeby dodajemy więcej masła.
Gotowe danie polewamy olejem z pestek dyni, który wypełni smak.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.