Krewetkowe risotto z jabłkiem
healthy-dreamsRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
krewetki - 130 g
papryka - 1/2 szt.
jabłko - 1/2 szt.
olej z pestek dyni - 2 łyżeczki
masło do smażenia krewetek - 1 do smaku
natka pietruszki - 1 łyżka
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie do smaku
Sposób przygotowania:
Paprykę i jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
+ całość doprawiamy pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi
(w razie potrzeby dodajemy więcej masła.
Gotowe danie polewamy olejem z pestek dyni, który wypełni smak.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.