![Placki z buraczka i soczewicy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4631-photo-main.jpg)
Placki z buraczka i soczewicy
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: jajka, strączkowe, sezam
Składniki:
czerwona soczewica - 6 łyżek
czarny sezam - 1 łyżka
białko jajka - 1 szt.
Sposób przygotowania:
buraczka obieramy, trzemy na tarce na najmniejszych oczkach
całość przekładamy na papier do pieczenia formując placki, pieczemy w temp 180 stopni przez 30 min
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.