![Bakłażan nadziany kremem pomidorowo- awokadowym z bobem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-07/5636-photo-main.jpg)
Bakłażan nadziany kremem pomidorowo- awokadowym z bobem
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, z grilla
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
bób - 1 szklanka
chia szałwia - 1 łyżka
awokado - 1 szt.
przyprawy: czosnek granulowany, curry, majeranek, suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką, słodka papryka - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
bakłażana pieczemy ok 20 min w 200 stopniach
upieczonego bakłażana nadziewamy musem i posypujemy bobem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.