![Amarantusowe ciastka z migdałami i daktylami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-02/7112-photo-main.jpg)
Amarantusowe ciastka z migdałami i daktylami
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: orzechy wszystkie, orzeszki ziemne
Składniki:
mąka jaglana - 1/2 szklanki
aquafaba spod cieciorki - 1 opakowanie
migdały - 1 garść
suszone daktyle - 3 garści
Sposób przygotowania:
aquafabę ubijamy na piankę, mieszamy razem z mąkami, masłem orzechowym i migdałami
całość pieczemy 175 stopniach ok 20 min
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.