Pieczony gruszkowy pęczak
healthy-dreamsRodzaj posiłku: desery, śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, strączkowe, sezam, cytrusy, jęczmień
Składniki:
gruszka - 1 szt.
cynamon - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 1 łyżeczka
białko jajka - 1 szt.
orzechy nerkowca - 1 garść
siemię lniane - 1 łyżeczka
słonecznik łuskany - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy sok z cytryny i cynamon, po czym blendujemy
do zblendowanej gruszki dodajemy ugotowany i odcedzony pęczak, ponownie blendujemy (tym razem mało dokładnie)
pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 min
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.