![Wegański sernik pomarańczowy bez pieczenia](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/4828-photo-main.jpg)
Wegański sernik pomarańczowy bez pieczenia
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, strączkowe, cytrusy
Składniki:
tofu - 50 g
mleko sojowe - 1/3 szklanki
banan - 1 szt.
len mielony - 1 łyżeczka
cynamon - 1/2 łyżeczki
dekoracja owoce i orzechy trochę
Dodatkowe informacje:
Całość możemy odstawić do lodówki i zjeść na zimno, bądź na świeżo, tuż po przygotowaniuSposób przygotowania:
ugotowaną soję blendujemy z mlekiem sojowym, tofu i bananem (do uzyskania gładkiej konsystencji).
Len zalewamy wodą (ok 1/4 szklanki), dokładnie mieszamy, odstawiamy na 5 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.