![Chłodnik botwinkowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-07/5554-photo-main.jpg)
Chłodnik botwinkowy
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
czosnek - 2 ząbki
kefir - 300 g
jajko - 1 szt.
ziele angielskie - 2 szt.
seler - 1 kawałek
marchewka - 1 kawałek
posiekany koperek - 1 łyżka
przyprawy: curry, płatki chilie - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
liście botwiny blanszujemy ok 5-7 min
w niewielkiej ilości wody ugotować buraczki z liściem laurowym i zielem angielskim (po ugotowaniu wyciągnąć liść laurowy i ziele angielskie) - pozostawiamy je w wodzie
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.