![Dynia piżmowa z soczewicą i szpinakiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3994-photo-main.jpg)
Dynia piżmowa z soczewicą i szpinakiem
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
zielona soczewica - 3 łyżki
mrożony szpinak - 4 kostki
kiełki - 1 garść
łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim - 1 łyżeczka
bazylia - 4 kilka listków
curry - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
obraną i oczyszczoną dynię umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 20 min
soczewicę gotujemy ok 20 min
ugotowany szpinak, soczewicę, bazylię, ser, curry i suszone pomidory mieszamy razem
gotową dynię wyciągamy z piekarnika i posypujemy kiełkami
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.