![Marchewkowo-imbirowy krem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-02/7068-photo-main.jpg)
Marchewkowo-imbirowy krem
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
seler - 1 kawałek
pietruszka - 1 kawałek
ziele angielskie - 1 szt.
liść laurowy - 1 szt.
imbir - 1 cm
przyprawy: curry, chili - 1 do smaku
woda - 500 ml
Sposób przygotowania:
Do gotującej się wody wrzucamy marchewkę, seler, soczewicę, ziele angielskie, liść laurowy i pietruszkę - gotujemy ok. 15 min.
Pozostałe składniki blendujemy z przyprawami i imbirem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.