![Bananowo- orzechowe muffinki jaglane](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3978-photo-main.jpg)
Bananowo- orzechowe muffinki jaglane
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
kasza jaglana - 5 łyżek
jogurt naturalny - 1 szt.
cynamon - 1/2 łyżeczki
białko jajka - 1 szt.
Sposób przygotowania:
2 kaszę jaglaną mielimy na mąkę
3kaszę, jogurt, jajko, zblenodwane banany i orzechy mieszamy razem
4 powstałe ciasto przekłądamy do foremek uzupełniając je do połowy, następnie kładąc plasterek banana i przykrywając kolejną warstwą ciasta
5 całość umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 40 min
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.