![Wytrawne muffiny z soczewicy i cukinii](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-10/6398-photo-main.jpg)
Wytrawne muffiny z soczewicy i cukinii
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: jajka, strączkowe, grzyby
Składniki:
nasiona chia - 1 łyżka
białka jajek - 2 szt.
soczewica czerwona - 4 łyżki
pieczrki - 2 szt.
siemię lniane - 1 łyżka
przyprawy: majeranek, bazylia, rozmaryn, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, curry, słodka papryka - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
białka ubijamy na piankę, cukinię obieramy i trzemy na tarce, pieczarki obieramy i kroimy w małą kosteczkę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.