Wege chińszczyzna z cieciorką i makaronem z czarnego ryżu
healthy-dreamsRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): chińska, międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, grzyby
Składniki:
marchewka - 1 szt.
cebula dymka - 1 szt.
por - 1 kawałek
papryka czerwona - 1/2 szt.
dynia hokkaido - 1/4 szt.
makaron z czarnego ryżu - 100 g
mleko kokosowe - 5 łyżek
grzyby mun - 1 garść
pędy bambusa (opcjonalnie) - 1 łyżka
przyprawy: curry, imbir, słodka papryka, chili, majeranek, pieprz ziołowy - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
gotowe warzywa podajemy z makaronem i cieciorką
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.