Zapiekanka marchewkowo- batatowa z czarną fasolką
healthy-dreamsRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
marchew - 1 szt.
czarna fasolka - 5 łyżek
odrobina świeżego, startego chrzanu - 1 szczypta
por - 1 kawałek
białko jajka - 2 szt.
przyprawy: suszona cebula, curry, zioła prowansalskie, suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
białko jajka ubijamy
marchewkę i batata obieramy i trzemy na tarce na najmniejszych oczkach
całość przekładamy do naczynia żaroodpornego
pieczemy 20 min w 200 stopniach
pieczemy kolejne 10 min w 200 stopniach
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.