![Amarantusowe ciasteczka z jabłkowym twarożkiem kiwi](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-02/4432-photo-main.jpg)
Amarantusowe ciasteczka z jabłkowym twarożkiem kiwi
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
kiwi - 1/2 szt.
jabłko - 1/2 szt.
jogurt naturalny - 50 g
chudy twaróg - 100 g
banan - 1 szt.
cynamon - 1 łyżeczka
dodatek: ulubione suszone owoce - 1 garść
Sposób przygotowania:
banana blendujemy
białko jajka ubijamy
ciasto przekładamy do aluminiowych foremek na ok 1 cm wysokości, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20 min
do startego jabłka dodajemy twaróg oraz jogurt i całość blendujemy na gładką masę
na upieczone ciastka nakładamy po łyżeczce musu twargowego, po czym całośc ozdabiamy kiwi i ulubionymi suszonymi owocami
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.