![Letnie tajskie danie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-08/10211-photo-main.jpg)
Letnie tajskie danie
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, tajska
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, strączkowe
Składniki:
cukinia - 1/2 szt.
rukola - 3 garści
fasolka szparagowa żółta - 1 garść
tofu naturalne - 1/2 kostki
sos tamari - 1 łyżka
posiekany koperek - 3 łyżki
przyprawy: kurkuma, słodka papryka, pieprz, sól, tajska mieszkanka* (opcjonalnie) - 1 do smaku
Dodatkowe informacje:
dodatkowo danie można podać z suszonymi pomidoramiSposób przygotowania:
* w między czasie możemy dolewać wody na patelnie, jeśli jest jej za mało
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.