Ciasto konopno-kokosowe z musem tofu-śliwkowym
healthy-dreamsRodzaj posiłku: ciasta, desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, soja
Składniki:
biało konopne - 1 łyżka
agar - 1 łyżeczka
woda - 1/3 szklanki
duży banan - 1/2 szt.
tofu - 80 g
ksylitol - 1 łyżka
nasiona chia - 1 łyżka
figa - 1 szt.
płati migdałowe - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
banana blendujemy
zblendowanego banana mieszamy z mąką i białkiem konopnym
1/2 szklankę wody gotujemy- do gotującej się wody dodajemy agar i ksylitol- energicznie mieszamy i gotujemy ok 3 min
wrzący agar wlewamy do miski ze składnikami na spód i dokładnie mieszamy
masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy
śliwki obieramy, blendujemy razem z tofu i ksylitolem
do zblendowanych składników dodajemy nasiona chia- mieszamy
kładziemy jako kolejną warstwę ciasta
całość odkładamy do stężenia
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.