Wege gołąbki jaglano- marchewkowe
healthy-dreamsRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: grzyby
Składniki:
kapusta biała - 4 szt.
marchewka - 1 szt.
pieczarki - 4 szt.
czerwona cebula - 1/2 szt.
przyprawy: currry, papryka słodka, pieprz cayenne - 1 do smaku
czosnek - 1 ząbek
koperek - 1 garść
natka pietruszki - 1 garść
suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i bazylią - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
kaszę jaglaną gotujemy (ilość wody staramy się tak dobrać, aby kasza wchłonęła cały płyn)
marchewkę obieramy, trzemy na tarce, pieczarki obieramy, siekamy, cebulę obieramy, kroimy w kostkę - wszystko razem dusimy ok 10 min
gotowym farszem nadziewamy sparzone liście kapusty, po czym je zwijamy
całość pieczemy 30 min w 180 stopniach (gołąbki muszą być przykryte, można przykryć sreberkiem)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.