• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyWege gołąbki jaglano- marchewkowe
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Wege gołąbki jaglano- marchewkowe

Wege gołąbki jaglano- marchewkowe

healthy-dreams

Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, sosy

Kuchnia (region): międzynarodowa, polska

Specjalne: gotuj w stylu eko

Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,

Zawiera: grzyby

25 osób lubi to
13 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

50 min. 1 porcja

Składniki:

kasza jaglana - 1/2 szklanki
kapusta biała - 4 szt.
marchewka - 1 szt.
pieczarki - 4 szt.
czerwona cebula - 1/2 szt.
przyprawy: currry, papryka słodka, pieprz cayenne - 1 do smaku
pomidor - 2 szt.
czosnek - 1 ząbek
koperek - 1 garść
natka pietruszki - 1 garść
suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i bazylią - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

KROK 1:  liście kapusty parzymy, ok 10 min
kaszę jaglaną gotujemy (ilość wody staramy się tak dobrać, aby kasza wchłonęła cały płyn)
marchewkę obieramy, trzemy na tarce, pieczarki obieramy, siekamy, cebulę obieramy, kroimy w kostkę - wszystko razem dusimy ok 10 min
KROK 2:  ugotowaną kaszę mieszamy z przyprawami i duszonymi warzywami
gotowym farszem nadziewamy sparzone liście kapusty, po czym je zwijamy
KROK 3:  pomidory obieramy, blendujemy razem z pozostałymi skłądnikami na sos
KROK 4:  gotowe gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego, po czym polewamy je sosem
całość pieczemy 30 min w 180 stopniach (gołąbki muszą być przykryte, można przykryć sreberkiem)
25 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 400 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 400 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CHILI (PIEPRZ CAYENNE) BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    CHILI (PIEPRZ CAYENNE) BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PRZYPRAWA CURRY INDYJSKIE BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    PRZYPRAWA CURRY INDYJSKIE BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KOPEREK SUSZONY BIO 30 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    KOPEREK SUSZONY BIO 30 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MARCHEW NIEMYTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    MARCHEW NIEMYTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KAPUSTA BIAŁA MŁODA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 2,0 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    KAPUSTA BIAŁA MŁODA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 2,0 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PAPRYKA SŁODKA MIELONA BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    PAPRYKA SŁODKA MIELONA BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIECZARKI BRĄZOWE ŚWIEŻE BIO (POLSKA) (tacka ok. 0,30 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    PIECZARKI BRĄZOWE ŚWIEŻE BIO (POLSKA) (tacka ok. 0,30 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • POMIDORY OKRĄGŁE ŚWIEŻE BIO (około 0,45 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    POMIDORY OKRĄGŁE ŚWIEŻE BIO (około 0,45 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika healthy-dreams

  • Sajgonki z ricottą

     healthy-dreams
  • Wega zielone parówki (bez pieczenia)

     healthy-dreams
  • Chilli kulki mocy

     healthy-dreams
  • Wegańska pizza z fasoli mung i bobu

     healthy-dreams
  • Sajgonki z quinoą i grzybami mun

     healthy-dreams
  • Wegańskie pieczone pulpety z batata i tofu

     healthy-dreams
  • Wegańska zapiekanka z tofu i soczewicą

     healthy-dreams
  • Karobowy pudding chia z bananową kruszonką

     healthy-dreams
  • Cynamonowe żytnie leniwe z jabłkiem i cynamonem

     healthy-dreams
  • Wege mocno kokosowe ciastka

     healthy-dreams
  • Domowy sojowy deserek truskawkowo-kokosowy

     healthy-dreams
  • Pomidorowe kotlety z ciecierzycy

     healthy-dreams
  • Manne ciasteczka malinowo- bananowe

     healthy-dreams
  • Wegańskie sakiewki z cieciorką i batatem

     healthy-dreams
  • Domowy jaglany budyń kawowy

     healthy-dreams
  • Makaron ryżowy w szpinakowo-awokadowym sosie z tofu

     healthy-dreams
  • Sucharki z fasoli mung i chia szałwii

     healthy-dreams
  • Domowy chudy ricotta na słodko

     healthy-dreams
  • Ciasto z puddingiem z młodego jęczmienia

     healthy-dreams
  • Domowa galaretka bananowa z wiórkami kokosowymi (wegańska)

     healthy-dreams
  • Otrębowa zapiekanka z pomarańczy

     healthy-dreams
  • Krewetkowe risotto z jabłkiem

     healthy-dreams
  • Orzechowo- gruszkowe muffinki

     healthy-dreams
  • Wegański owsiany chleb

     healthy-dreams
  • SOJOWE A'LA SEZAMKI

     healthy-dreams
  • Pieczone sajgonki z cukinią, grzybami mun i mozzarellą

     healthy-dreams
  • Sos pieczarkowy na mleku sojowym

     healthy-dreams
  • Ciasto konopno-kokosowe z musem tofu-śliwkowym

     healthy-dreams
  • Sakiewki z wędzonym pstrongiem, spiruliną i warzywami

     healthy-dreams
  • Raw ciasto z morwy i amarantusa

     healthy-dreams
  • Wegańskie a la spaghetti z sojowymi pulpecikamii

     healthy-dreams
  • OWSIANY SERNICZEK Z KIWI

     healthy-dreams
  • Wegańska pizzerka dyniowa-tofu

     healthy-dreams
  • Placki żytnio-bananowe ze słonecznikiem

     healthy-dreams
  • Waniliowo-kukurydziane ciastka z musem bananowym i jagodami goji

     healthy-dreams
  • Domowa przyprawa korzenna - lek na wątrobę

     healthy-dreams
  • Pomidorowo- fasolowe burgery z czarnym sezamem

     healthy-dreams
  • Vega kasza owsiana z pomidorowym curry

     healthy-dreams
  • Waniliowa mini babka

     healthy-dreams
  • Szpinakowo-rabarbarowy smoothie z truskawkami i babką płesznik

     healthy-dreams
  • FIT jogurtowy omlet borówkowy

     healthy-dreams
  • Krem selerowy

     healthy-dreams
  • Wegański sernik pomarańczowy bez pieczenia

     healthy-dreams
  • Wega jabłkowa szarlotka amarantusowo-migdałowa

     healthy-dreams
  • Pomidorowe vege curry

     healthy-dreams
  • Vega orientalne calzone pomidorowe

     healthy-dreams
  • Lodowy dwuwarstwowy deser kukurydziany

     healthy-dreams
  • Jagodowy tofucznik

     healthy-dreams
  • Dynia piżmowa z soczewicą i szpinakiem

     healthy-dreams
  • Twarogowo-jaglane placki figowe

     healthy-dreams
  • Bomba witaminowa

     healthy-dreams
  • Drożdżowe placki dyniowo-żytnie nadziane twarogiem

     healthy-dreams
  • Migdałowo- kokosowa jaglanka

     healthy-dreams
  • Domowe wegańskie kiełbaski

     healthy-dreams
  • Ciasto marchewkowe

     healthy-dreams
  • Amarantusowe ciastka z migdałami i daktylami

     healthy-dreams
  • Sałatka z tofu

     healthy-dreams
  • Wegetariańskie roladki

     healthy-dreams
  • Omlet dyniowy z twarogiem, jogurtem i kukurydzą

     healthy-dreams
  • Twarogowa zapiekanka

     healthy-dreams
  • Manne ciastka z musem słonecznikowo- winogronowym

     healthy-dreams
  • Jaglano-marchewkowe ciasto z rodzynkami

     healthy-dreams
  • Wegański sorbet truskawkowy chia

     healthy-dreams
  • Karobowa owsianka kokosowa (serniczek)

     healthy-dreams
  • Jaglana krajanka bananowo-truskawkowa

     healthy-dreams
  • Chrupiące pęczakowe bułeczki z ziarnami

     healthy-dreams
  • truskawkowa crostata owsiano-amarantusowa

     healthy-dreams
  • Marchewkowo- otrębowe pancakes

     healthy-dreams
  • Kokosowy tofurnik nadziany puddingiem chia

     healthy-dreams
  • Wegańska tarta szpinakowa z tofu i adzuki

     healthy-dreams
  • Bananowo- chia owsianka

     healthy-dreams
  • Jabłkowa bulgurka-jaglanka z jagodami goji i nerkowcami

     healthy-dreams
  • Malinowe smoothie bowl

     healthy-dreams
  • Wege bezglutenowe ciasto dyniowe

     healthy-dreams
  • Rukola, gruszka i żurawina - sałatka idealna

     healthy-dreams
  • Makaron ryżowy z brukselkowo-szpinakowym musem i soją

     healthy-dreams
  • Domowy kisiel borówkowo-truskawkowy

     healthy-dreams
  • Jabłkowe ciastka ze słonecznikiem

     healthy-dreams
  • Wege cukinia z nadzieniem z soczewicy

     healthy-dreams
  • Chłodnik botwinkowy

     healthy-dreams
  • Orkiszowe ciastka z czarną porzeczką

     healthy-dreams
  • Sos z soczewicy i grzybów shitake

     healthy-dreams
  • Waniliowy budyń chia z borówkami

     healthy-dreams
  • Raw batoniki bakaliowe- vegan, bez cukru i glutenu

     healthy-dreams
  • Kaki mugcake

     healthy-dreams
  • Jagodowy mug cake

     healthy-dreams
  • Wysokobłonnikowa zapiekanka owocowa

     healthy-dreams
  • Domowe lody matcha-kokosowe

     healthy-dreams
  • Wege ciasto cieciorkowe z borówkami

     healthy-dreams
  • Truskawkowy serniczek na jaglanym spodzie

     healthy-dreams
  • Ciastko szarlotka z miseczki

     healthy-dreams
  • Szpinakowo-kokosowe pesto z pieczonymi kasztanami i makaronem z tapioki

     healthy-dreams
  • Warzywne pieczone olbrzymie pieczarki

     healthy-dreams
  • Owsiane ciastka z truskawkową galaretką

     healthy-dreams
  • Jaglane babeczki z orzechami brazylijskimi i suszonymi śliwkami

     healthy-dreams
  • Tofu marchewkowy chlebek

     healthy-dreams
  • Letnie tajskie danie

     healthy-dreams
  • Malinowy serniczek z komosy ryżowej

     healthy-dreams
  • Bakaliowa owsianka

     healthy-dreams
  • Dango szpinakowo-tofu

     healthy-dreams
  • Marchewkowo-imbirowy krem

     healthy-dreams
  • Orzeszki w miodzie

     healthy-dreams
  • Rosół z komosy ryżowej

     healthy-dreams
  • Spirulina smoothie

     healthy-dreams
  • Placki z buraczka i soczewicy

     healthy-dreams
  • Mini szpinakowe zapiekanki z mozzarellą i bulgur

     healthy-dreams
  • Migdałowa panna cotta z kiwi

     healthy-dreams
  • Marchewkowo - cieciorkowe ciasteczka

     healthy-dreams
  • Dyniowe pulpeciki z ciecierzycy i tofu

     healthy-dreams
  • Daktylowo-jabłkowe muffinki pęczakowe ze słonecznikiem

     healthy-dreams
  • Dyniowe kokosanki

     healthy-dreams
  • Sorbet

     healthy-dreams
  • Krem z fasoli mung i awokado z makaronem z tapioki

     healthy-dreams
  • Raw amarantusowe pralinki z miechunki i nerkowca

     healthy-dreams
  • Truskawkowe ciasto chia

     healthy-dreams
  • Piernikowe jaglane naleśniki

     healthy-dreams
  • Twarogowo-żytnia zapiekanka ze śliwkami

     healthy-dreams
  • Jednoporcjowy raw marchewkowiec

     healthy-dreams
  • imbirowe kulki mocy

     healthy-dreams
  • Wegetariańska pizzerka ze szpinakiem i brokułem na spodzie z amarantusa i spring rolls

     healthy-dreams
  • Jogurtowo-nektarynkowe ciasto żytnie

     healthy-dreams
  • Jogurtowo-goji owsianka z pomarańczami

     healthy-dreams
  • Czerwona zapiekanka jogurtowa

     healthy-dreams
  • Jogurtowa zapiekanka rybna z papryką i brukselką

     healthy-dreams
  • Sajgonki z nadzieniem z soczewicy i brukselki

     healthy-dreams
  • Wegetariańska pizza batatowa

     healthy-dreams
  • Kokosowa zapiekanka jaglana z owocami

     healthy-dreams
  • Śniadaniowe smoothie bowl

     healthy-dreams
  • Wegański chlebek dyniowy

     healthy-dreams
  • Brokułowa zapiekanka z quinoą

     healthy-dreams
  • DYNIOWO-RYŻOWE NALEŚNIKI

     healthy-dreams
  • Szpinakowa zupa-krem konopno-awokadowa

     healthy-dreams
  • Pomarańczowy serniczek

     healthy-dreams
  • Malinowy tofucznik

     healthy-dreams
  • POMELO-TOFUCZNIK BAKALIOWY CHIA

     healthy-dreams
  • RAW bakaliowiec

     healthy-dreams
  • Pomarańczowo- jęczmienne ciastka

     healthy-dreams
  • Makaron ryżowy w buraczkowym sosie z fasolą adzuki

     healthy-dreams
  • Otrębowo-malinowe ciasteczka (AGAR)

     healthy-dreams
  • Ciasteczka borówkowo- twarogowe

     healthy-dreams
  • Wegańskie serniczki na zimno ze złotym kiwi

     healthy-dreams
  • Batatowe talarki z musem cieciorkowo-pomidorowym i fasolą adzuki

     healthy-dreams
  • wegańska truskawkowo-malinowa galaretka

     healthy-dreams
  • Kokosowy jagielnik ze śliwką

     healthy-dreams
  • Orzechowiec z soczewicy

     healthy-dreams
  • Brzoskwiniowy tofucznik na spodzie jaglano-sezamowym

     healthy-dreams
  • Wegańskie mielone

     healthy-dreams
  • Dyniowo-owsiane knedle z jabłkiem (pieczone)

     healthy-dreams
  • Wegańska babeczka szarlotkowa z fasolki i cieciorki (bez pieczenia)

     healthy-dreams
  • Ryżowo- bananowe ciastko- galretki

     healthy-dreams
  • Bananowo- orzechowe muffinki jaglane

     healthy-dreams
  • Cytrynowy sos oregano- amarantusowy z makaronem ryżowym

     healthy-dreams
  • Amarantusowe ciastka jabłkowe z nerkowcami

     healthy-dreams
  • Wegańskie burgery z brokuła, szpinaku i tofu

     healthy-dreams
  • Truskawkowo- ryżowy deser z babką płesznik

     healthy-dreams
  • Wegańskie ciasto gryczane z nektarynkową galaretką

     healthy-dreams
  • Makaron z czarnego ryżu z sosem z awokado i zielonej herbaty

     healthy-dreams
  • Domowy kisiel malinowy

     healthy-dreams
  • Tarty z płatków jaglanych z musem quinoa-kaki

     healthy-dreams
  • Sernikowa zapiekanka gryczana z jabłkiem

     healthy-dreams
  • Amarantusowe naleśniki z aquafaby

     healthy-dreams
  • Dyniowo-orkiszowa krajanka z pomidorami

     healthy-dreams
  • Pieczone jaglano-buraczkowe knedle

     healthy-dreams
  • Amarantusowe ciasteczka z jabłkowym twarożkiem kiwi

     healthy-dreams
  • Bakaliowe pralinki

     healthy-dreams
  • Pomidorowe placki z twarogu

     healthy-dreams
  • Gryczana tarta z brzoskwinią-tahini

     healthy-dreams
  • Pana cotta z musem arbuzowym

     healthy-dreams
  • Sałatka obfitości

     healthy-dreams
  • Fit boczniaki z piekarnika

     healthy-dreams
  • Kaki-dyniowe placki z amarantusa i chia

     healthy-dreams
  • Pieczony gruszkowy pęczak

     healthy-dreams
  • Wegańskie amarantusowe ciastka z kiwi, morwą białą i macadamia

     healthy-dreams
  • Makaron ryżowy z fasolką jaś oraz pieczonymi warzywami i sezamem

     healthy-dreams
  • Piankowe ciasteczka ryżowo-nektarynkowe

     healthy-dreams
  • Bezglutenowe muffinki jabłkowo- kokosowe

     healthy-dreams
  • Jaglane muffinki truskawkowo-migdałowe

     healthy-dreams
  • Muffiny rafaello (bez pieczenia)

     healthy-dreams
  • Wegański budyń truskawkowy

     healthy-dreams
  • Wege otrębowe ciastka z orzechami pinii i morwą białą

     healthy-dreams
  • Makowo- goji ciastko kukurydziane

     healthy-dreams
  • Makaron ryżowy z musem marchewkowym i czarną fasolą

     healthy-dreams
  • Chia bananowo-dyniowe placki

     healthy-dreams
  • Karobnik z nerkowcami

     healthy-dreams
  • Truskawkowo- migdałowe kukurydzianki

     healthy-dreams
  • Owsiane naleśniki z musem truskawkowym

     healthy-dreams
  • Topinamburowy biszkopt z kiwi

     healthy-dreams
  • Zielone kotleciki z fasoli mung

     healthy-dreams
  • Kopiec kreta- wegański & fit

     healthy-dreams
  • Wegańska zupa szczwiowa z tofu i soczewicą

     healthy-dreams
  • Wytrawne muffiny z soczewicy i cukinii

     healthy-dreams
  • Wega drożdżowy marchewkowiec z tofu-kokosowym kremem

     healthy-dreams
  • Fasolowo- paprykowe paszteciki

     healthy-dreams
  • Korzenne leniwe kokosowe

     healthy-dreams
  • Wegański karobowy sernik na spodzie orkiszowym

     healthy-dreams
  • Jarmużowy pudding

     healthy-dreams
  • Mocno orzechowe ciastka jaglano- amarantusowe

     healthy-dreams
  • Karobowe racuchy jabłkowe z fasolki

     healthy-dreams
  • Kokosowa pasta z buraka i amarantusa

     healthy-dreams
  • wegńskie pieczone spaghetti z makaronem ryżowym i cieciorką

     healthy-dreams
  • Różane praliny raw

     healthy-dreams
  • BEZsernik truskawkowy

     healthy-dreams
  • Mocno orzechowe (keto) ciastka

     healthy-dreams
  • Pieczone bataty

     healthy-dreams
  • Wegetarniańskie papryczki

     healthy-dreams
  • Wegańska A LA TARTA warzywna

     healthy-dreams
  • Rodzynkowa Panna Cotta z malinami

     healthy-dreams
  • ryżowo- słonecznikowe muffinki

     healthy-dreams
  • Gotowane wegańskie jaglane racuchy (bezglutenowe)

     healthy-dreams
  • Wegańska talaretka z arbuzem i goji

     healthy-dreams
  • Vegan bounty z chałwą

     healthy-dreams
  • Miętowa quinoa z bobowym puree

     healthy-dreams
  • Zapiekanka marchewkowo- batatowa z czarną fasolką

     healthy-dreams
  • Wege paprykowo- amarantusowe curry z cieciorką i tofu

     healthy-dreams
  • Zielony wegański gulasz z soją i spiruliną

     healthy-dreams
  • Mini serniczki na spodzie orzechowym z musem malinowym

     healthy-dreams
  • Bakłażan nadziany kremem pomidorowo- awokadowym z bobem

     healthy-dreams
  • GRYCZANE- TOFU KOTLECIKI

     healthy-dreams
  • Wege chińszczyzna z cieciorką i makaronem z czarnego ryżu

     healthy-dreams
  • Talaretki z musem fistaszkowo-rodzynkowym

     healthy-dreams
  • Kokosowo- gryczany placek z warzywami

     healthy-dreams
  • Czekoladowo-migdałowe pralinki

     healthy-dreams
  • Paprykowo - batatowy pasztecik z soczewicy

     healthy-dreams
  • Wegański deserek raffaello

     healthy-dreams
  • Wegański pasztet z quinoi i tofu o smaku papryki

     healthy-dreams
  • Karobowa orkiszowo-dyniowo-chia-figowa krajanka

     healthy-dreams
  • Piernikowy mugcake

     healthy-dreams
  • Bananowo-gryczany mug cake

     healthy-dreams
  • Otrębowe muffinki wiśniowe

     healthy-dreams
  • Wegańska pasta imbirowo-batatowa

     healthy-dreams
  • Jaglane anyżkowo- pomarańczowe ciastka

     healthy-dreams
  • Orzeszki sojowe - super snack

     healthy-dreams
  • Groszkowe pancakes

     healthy-dreams
  • Quinoa w pomidorach z cieciorką

     healthy-dreams
  • Amarantusowy kisiel z czarnej porzeczki

     healthy-dreams
  • Wegański sernik truskawkowy

     healthy-dreams
  • Domowe batony na odporność

     healthy-dreams
  • Kokosowe ciastka z truskawkami

     healthy-dreams
  • Ryżowe naleśniki z tofu i batatem

     healthy-dreams
  • BURGERY: TOPINAMBUR, PIETRUSZKA, TOFU

     healthy-dreams
  • Marchewkowy tofurnik z karobem i masłem orzechowym

     healthy-dreams
  • Wegańskie selerowe burgery z tofu

     healthy-dreams
  • Daktylowy dyniowiec z borówkami

     healthy-dreams
  • Ciasto z soczewicy z kremem jaglanym i brzoskwinią

     healthy-dreams
  • Waniliowy pudding chia z malinami i kiwi

     healthy-dreams
  • Wege jaglany koktail z czarną porzeczką

     healthy-dreams
  • Wegańskie schabowe paprykowe

     healthy-dreams
  • Deser chia z sorbetem truskawkowym

     healthy-dreams
  • Domowy sorbet marchewkowo- rodzynkowy

     healthy-dreams
  • Sakiewki z fasolką mung szparagami i szpinakiem

     healthy-dreams
  • Snikers Tofurnik

     healthy-dreams
  • Wege panna cotta kukurydziano, truskawkowo-migdałowa

     healthy-dreams
  • Curry z ananasem i cieciorką

     healthy-dreams
  • Cebulowy dahl

     healthy-dreams
  • TOFU-MARCHEWKOWA BUŁKA

     healthy-dreams
  • Parowane warzywa z łubinem pikantnym

     healthy-dreams
  • Fit żytnie drożdżówki z borówkami

     healthy-dreams
  • Wegańskie batatowo-szpiakowe gnocchi

     healthy-dreams
  • JOGURTOWY ŚLIWKOWIEC

     healthy-dreams
  • Wegańskie spring rolls

     healthy-dreams
  • Kruche ciastka morelowo-amarantusowe

     healthy-dreams
  • Wegańskie kukurydziano- pomarańczowe talaretki- galaretki

     healthy-dreams
  • Makowa jaglanka

     healthy-dreams
  • Imbirowa pasta z soczewicy ze śliwkami

     healthy-dreams
  • Raw batony amarantusowe z awokado i migdałami

     healthy-dreams
  • Malinowo- jogurtowe talaretki

     healthy-dreams
  • Wegańskie lecho z parówkami sojowymi

     healthy-dreams
  • Amarantusowo-nerkowcowe ciasteczka z kremem twarogowo-truskawkowym

     healthy-dreams
  • Malinowy serniczek z buraka

     healthy-dreams
  • Zioływy sos botwinkowo- kalarepkowy z makaronem ryżowym i chia

     healthy-dreams
  • Domowa orzechowa granola

     healthy-dreams
  • Raw kokosowe talaretki z jagodami goji

     healthy-dreams
  • Jaglana pizza z awokado i jajkiem

     healthy-dreams
  • Amarantusowe sucharki

     healthy-dreams
  • Raw kremowe ciasto kokosowo-kiwi

     healthy-dreams
  • Krem dyniowy z amarantusem i olejem arganowym

     healthy-dreams
  • Tartaletka z ciecierzycy z malinami

     healthy-dreams
  • Pełnoziarniste pierogi z marchewką i cieciorką

     healthy-dreams
  • RAW WEGE KOTLECIKI BURACZKOWE

     healthy-dreams
  • Karobowy serniczek o smaku granatu

     healthy-dreams
  • Jaglany naleśnik z tofu i awokado

     healthy-dreams
  • Wytrawny sernik dyniowy

     healthy-dreams
  • Wegańskie sajgonki

     healthy-dreams
  • szpinakowe kotlety z serem mozzarella

     healthy-dreams
  • Dyniowy tofurnik z pekanami na zimno

     healthy-dreams
  • Wege goji ciasto z galaretką owocową

     healthy-dreams
  • Makaron z kurczakiem na szybko

     healthy-dreams
  • Batat dla wegetarianina

     healthy-dreams
  • Wegański jaglany pasztecik sojowy

     healthy-dreams
  • Owsiane ciastka twarogowo - daktylowe

     healthy-dreams
  • Woda z pokrzywy

     healthy-dreams
  • Potrawka z batata

     healthy-dreams
  • Wegańskie brownie z jagodami goji bez cukru

     healthy-dreams
  • Lekki makowy serniczek

     healthy-dreams
  • Mini tarta owsiano-daktylowa z kiwi i nektarynką

     healthy-dreams
  • Śliwkowy biszkopt z mozzarellą

     healthy-dreams
  • Curry sajgonki z dynią hokkaido

     healthy-dreams
  • Śliwkowe muffinki

     healthy-dreams
  • Ciasto groszkowe

     healthy-dreams
  • Kokosowa babeczka z fasolki podana z musem jabłko-cynamon-rozmaryn

     healthy-dreams
  • Nadziane jaglane ciastka- prawie jak pączki

     healthy-dreams
  • Owsiana zapiekanka z granatem

     healthy-dreams
  • Dyniowa zupa

     healthy-dreams
  • Hummus paprykowy na cieście jaglanym

     healthy-dreams
Zobacz więcej przepisów
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Muszę wypróbować :)
09.04.2015, godz. 15:40
Zdrowie na języku
Zdrowie na języku powiedział/a:
Super pomysł! Uwielbiam gołąbki! A takiej kombinacji jeszcze nie próbowałam :) Pięknie wyglądają. bardzo apetycznie ;)
19.04.2015, godz. 13:23
stopaa
stopaa powiedział/a:
jak one obłednie wyglądają :o
21.03.2016, godz. 12:43
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
fajne
13.02.2017, godz. 22:30
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Pychotka;)
10.04.2017, godz. 08:52
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super muszę takie zrobić
20.06.2017, godz. 17:04
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Aż cztery kapusty na tak małą ilość farszu?
04.04.2018, godz. 22:35
hela11
hela11 powiedział/a:
Znakomite
23.10.2018, godz. 12:30
annaeko
annaeko powiedział/a:
Świetne i na pewno były bardzo smaczne
22.10.2019, godz. 08:40
Nikita
Nikita powiedział/a:
Ciekawy przepis
06.01.2020, godz. 18:08
Renixx
Renixx powiedział/a:
Super pomysł :)
05.02.2020, godz. 16:46
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Bardzo apetyczne
16.08.2020, godz. 14:36
gosia56
gosia56 powiedział/a:
smaczne
27.12.2020, godz. 20:00

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 5 60 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 7 180 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 14 180 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 7 25 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).