![Amarantusowe naleśniki z aquafaby](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-02/7071-photo-main.jpg)
Amarantusowe naleśniki z aquafaby
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, strączkowe, owies
Składniki:
płatki owsiane - 2 łyżki
siemię lniane - 1 łyżka
aquafaba - woda z puszki po fasoli lub ciecierzycy - 1 opakowanie
mleko roślinne - 1/2 szklanki
gruszka - 1 szt.
fasolka biała - 3 łyżki
mleko kokosowe - 1/2 szklanki
sól szczypta
Sposób przygotowania:
Aquafabę ubijamy na piankę ze szczyptą soli.
Gotowe naleśniki podajemy z fasolkową polewą i gruszką
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.