Marchewkowy tofurnik z karobem i masłem orzechowym
healthy-dreamsRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: orzechy wszystkie, soja, orzeszki ziemne
Składniki:
marchewka - 1 szt.
agar - 1 łyżeczka
woda - 1 szklanka
rodzynki - 2 garści
karob - 1 łyżeczka
masło orzechowe - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
startą marchewkę blendujemy z tofu
szklankę wody gotujemy,dodajemy agar (energicznie mieszamy i gotujemy ok 3 min)
do ciasta dodajemy rodzynki, całość mieszamy
ciasto przelewamy do aluminiowej formy/formy wyłożonej folią spożywczą- odkładamy do stężenia
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.