![Wegańskie batatowo-szpiakowe gnocchi](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5272-photo-main.jpg)
Wegańskie batatowo-szpiakowe gnocchi
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
szpinak - 1 garść
czarne oliwki - 10 kilka
agar agar - 1 łyżeczka
woda - 1/3 szklanki
przyprawy: curry, suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i bazylią, bazylia, majeranek - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
szpinak płuczemy parujemy ok 3 min (może być razem z batatem)
uparowane warzywa razem blendujemy, dodajemy przyprawy i mieszamy
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.