![Sos z soczewicy i grzybów shitake](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/8065-photo-main.jpg)
Sos z soczewicy i grzybów shitake
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, drożdże, grzyby
Składniki:
soczewica czerwona - 2 + 1/2 łyżki
grzyby shitake - świeże - 2 szt.
marchew - 1 szt.
przyprawy: czosnek mielony, pieprz ziołowy, słodka papryka, chili, czarnuszka, curry - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
do gotujących się warzyw składników, wrzucamy pokrojone grzyby shitake (gotujemy 5 min)
do ugotowanych składników dodajemy przyprawy oraz płatki drożdżowe, całość dokładnie miksujemy
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.