![truskawkowa crostata owsiano-amarantusowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4733-photo-main.jpg)
truskawkowa crostata owsiano-amarantusowa
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, owies, nabiał krowi
Składniki:
amarantus - 3 łyżki
truskawki - 100 g
mały banan - 1 szt.
jogurt naturalny - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
białko jajka ubijamy na piankę
banana blendujemy, mieszamy razem z płatkami i białkiem (jeśli jest potrzeba dodajemy łyżeczkę jogurtu) - ciasto powinno być bardzo gęste, tak aby można było je lepić
całość pieczemy 20 min w 180 stopniach
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.