![Drożdżowe placki dyniowo-żytnie nadziane twarogiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-11/6655-photo-main.jpg)
Drożdżowe placki dyniowo-żytnie nadziane twarogiem
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, żyto, nabiał krowi
Składniki:
dynia hokkaido - 80 g
białko jajka - 1 szt.
twaróg - 50 g
jogurt naturalny - 1 łyżka
drożdże - 12 g
mleko (do rozpuszczenia drożdży) - 1 trochę
dodatek: maliny, jogurt naturalny - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
uparowaną dynię blendujemy na gładki mus
całość pieczemy ok 25 min w 175 stopniach
gotowe placki ozdabiamy jogurtem naturalnym i malinami
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.