![Czerwona zapiekanka jogurtowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5271-photo-main.jpg)
Czerwona zapiekanka jogurtowa
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
pomidory koktajlowe - 4 szt.
papryka - 1 kawałek
pieczarki - 2 szt.
jogurt naturalny - 2 łyżeczki
przyprawy: curry, słodka papryka, majeranek, bazylia - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
batata obieramy kroimy w cienkie plastry, wykładamy na spodzie naczynia do zapiekania
paprykę kroimy w paski, koktajlówki przekrajamy na pół, kładziemy jako kolejną warstwę
zapiekankę pieczemy 20 min w 200 stopniach
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.