![Wegańska zapiekanka z tofu i soczewicą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-07/5628-photo-main.jpg)
Wegańska zapiekanka z tofu i soczewicą
![](/cache/a32x32/files/users/583-avatar-1209676162.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, strączkowe
Składniki:
soczewica - 4 łyżki
czerwon papryka - 1 kawałek
pomidor - 1 szt.
posiekane liście botwinki - 2 łyżki
kukurydza - 3 łyżki
przyprawy: curry, suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką, chili, majeranek, czosnek niedźwiedzi, czosnek granulowany, suszona cebulka do smaku
Sposób przygotowania:
do tofu "dorzucamy" kukurydzę
całość pieczemy 25 min w 180 stopniach
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.