Wegńskie pieczone spaghetti z makaronem ryżowym i cieciorką
healthy-dreamsRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
pomidory - 6 szt.
pomidorki koktajlowe - 5 szt.
batat - 1 kawałek
marchewka - 1 kawałek
cieciorka - 6 łyżek
migdały - 1 garść
cukinia - 1 kawałek
przyprawy: płatki chili,suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i bazylią, bazylia, sól himalajska, suszona cebula - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
pomidory blanszujemy, zdejmujemy skórkę i blendujemy
zblednowane pomidory umieszczamy w misce, mieszamy z przyprawami
w nagrzanym do 200 stopni piekarniku pieczemy bataty i marchew (20 min), cukinię (10min), cebulę i koktajlówki (8 min)
makaron sojowy zalewamy wrzącą wodą na 5 min, odcedzamy
gotowy makaron podajmy z sosem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.