![Zakwas na żur z mąki orkiszowej](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-07/8128-photo-main.jpg)
Zakwas na żur z mąki orkiszowej
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, orkisz
Składniki:
mąka orkiszowa - 5 łyżek
ziele angielskie - 1 łyżeczka
ząbki czosnku - 4 szt.
Sposób przygotowania:
Dodaje przyprawy i całe ząbki czosnku.
Słoik przykrywam gazą i owijam gumką.
Odstawiam w kuchni na około 3 do 5 dni.
! Codziennie mieszam zakwas najlepiej drewnianą łyżką
Zakwas jest gotowy gdy wyraźnie czuć słodki kwaśny zapach
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.