![Risotto z krewetkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/7949-photo-main.jpg)
Risotto z krewetkami
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
bulion warzywny - 500 ml
masło - 50 g
oliwa - 2 łyżki
czosnek - 2 ząbki
limonka - 1/2 szt.
krewetki - 16 szt.
dymka - 1 pęk
parmezan tarty - 100 g
Sposób przygotowania:
Do ryżu z krewetkami dodajemy masło w kawałkach, ser, wyłączamy gaz i mieszamy dokładnie.
Nakładamy na talerze, dodajemy sok i skórkę z limonki, posypujemy dymką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.