![Sushi](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-06/7926-photo-main.jpg)
Sushi
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: gluten, soja, strączkowe, sezam, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
algi nori - 4 szt.
łosoś wędzony - 100 g
ogórek - 1 szt.
mango - 1 szt.
imbir marynowany trochę
sezam trochę
sos sojowy trochę
ocet ryżowy - 2 łyżki
cukier - 1 łyżka
sól - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Ogórek i mango obrać i pokroić w słupki .
Płaty nori rozłożyć na macie, namoczoną w wodzie dłonią równo rozkładać ryż, na ryżu ukłądać układać ogórek, plastry łososia i kawałki melona, posypać sezamem . Zwijać dość ciasno, kroić bardzo ostrym noże na plastry. Podawać z wasabi, imbirem i sosem sojowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.