Steki z czerwonej kapusty i grillowanym serem halloumi
_Olla_Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Zawiera: nabiał
Składniki:
ser halloumi - 1 opakowanie
czerwona cebulka dymka - 1 pęk
papryka czerwona - 1/2 szt.
sól - 1/2 łyżeczki
pieprz - 1 szczypta
tymianek - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
wymieszać przyprawy z oliwą i posmarowac plastry kapusty, wstawić ją do piekarnika i piec w temperaturze 200'C przez 25 minut
Czerwoną dymkę pokroić razem ze szczypiorkiem, paprykę pokroić w kostkę i krótko razem podsmażyć na patelni. Ser zgrillować na suchej patelni ok 5 minut z każdej strony. podawać na podsmażonych warzywach ze stekiem z kapusty
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.