Ciasto z budyniem rabarbarowym i nektarynkami
_Olla_Rodzaj posiłku: ciasta
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, kakao, pszenica
Składniki:
ciasto: skrobia ziemniaczana - 1 łyżka
ciasto: jajko - 2 szt.
ciasto: cukier trzcinowy - 6 łyżek
kakao - 2 łyżki
skrobia ziemniaczana - 3 łyżki
nektarynki - 2 szt.
rabarbar - 200 g
Sposób przygotowania:
jajka (w całości) ubijamy z cukrem na gładką masę , dodajemy mąkę, skrobię i kakao-delikatnie mieszamy, wlewamy do foremki i pieczemy w temp 180'C ok 20-25 min
budyń:
Rabarbar kroimy na kawałeczki, zasypujemy cukrem, dodajemy 150ml wody i całość smażymy 15 min -blendujemy na gładką masę i znów wstawiamy aby się gotowało na wolnym ogniu.
Skrobię mieszamy z 50ml zimnej wody i wlewamy do rabarbaru-mieszamy dopóki się nie zgęstnieje. Gorący budyń wylewamy na ciasto.
Nektarynki kroimy w półplasterki i układamy na budyniu. Ciasto schładzamy żeby się dobrze kroiło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.