![Szybki chleb pszenny](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-08/8467-photo-main.jpg)
Szybki chleb pszenny
![](/cache/a32x32/files/users/885-avatar-1385483657.jpg)
Rodzaj posiłku: pieczywo
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, pszenica
Składniki:
woda - 300 g
drożdże świeże - 15 g
oliwa z oliwek - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Naoliwić lekko formę i umieścić w niej ciasto, przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę.
Wyrośnięte ciasto naciąć wzdłuż i umieścić formę w piekarniku. Piec w temp 220'C przez 40minut
Chleb studzić wyjęty z foremki, na kratce
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.